24 June 2013

So happening....Family Gathering 2013

Posted by Neeza Rvell at 1:53 AM
Salam ceria buat semua,

Cuaca kat luar amat memeritkan, jerebu yang melampau mengundang macam2 penyakit seperti sakit tekak, asma, sesak nafas, selsema. Aku dan anak2 pun tak terkecuali..asyik keluar masuk klinik aje...Anak aku yang kat Balik Pulau tu pun nampaknya tak sihat.Nasib baik adik aku ada kat sana. Dapatlah Shakir berehat dirumahnya. Kalau kat asrama, mungkin tak selesa.Doktor  bagi dia mc untuk 2 hari...oklah tu.

Kesihatan aku pun nampaknya semakin ok. Lepas operation, jaga pantang sebagaimana pesan doktor. Harap2 selepas ini makin pulih. 

Terima kasih pada mertuaku yang bersusah payah membuat majlis solat hajat di surau sebelum aku menjalani pembedahan.

                                   Terima kasih Ma dan Ayah

Tak lupa juga kepada ahli keluarga husband yang datang mengunjungiku selepas pembedahan....

Sebenarnya perancangan untuk buat family gathering telah lama dirancang iaitu sebelum aku menjalani pembedahan...dan nyaris2 cancel... semua orang risau dengan keadaan aku....TQ pada adik husband yang bongsu,  Ucu Noni kerana dia kira jadi tuan rumah kerana lokasi pilihan ialah di Melaka. Ucu Noni tinggal di Sungai Udang....

                                 Tanjung Bidara....kami datang
   
Kira menjadi jugaklah perancangan walaupun tak cukup korum. 2 family tak dapat join. Mertuaku, keluarga Kak Cik bertolak dari Kota Bharu.Aku dari KL, Kak Noriah dari Puchong dan Ucu Noni memang dah kat Melaka. Abang Mie yang tak dapat join hantar anaknya Farhana dan Fanisha sebagai wakil...Kira2 25 orang jugaklah semuanya...

Aku yang baru lepas operation ni pun berkobar2 jugak...walaupun husband aku dah warning siap2..you duduk aje ya, jangan buat apa2..sayang juga dia kat aku...


                                 Ni masa mula2 sampai...ayah tengah berehat,
             Ucu Noni dengan geng anak dara dengan proses potong ayam  



                                       Acara bakar membakar dah pun bermula


Menu set Lamb Chop, Ayam Bakar, Ikan Siakap Bakar, Jagung Bakar, Sup daging, Nasi Putih, Spageti Chicken, Buah Nanas,  Buah Tembikai, Air Sirap ....memang perfectlah....

                               Red warrior- memang meriah       

                                 Sambil makan sambil posing


                             Ini geng anak dara dan anak teruna


                      Makan tak pandang kiri kanan dah...sedap sangat tu   


                  Ini geng si cilik....pantang nampai air laut dan pasir   

                              

Sesekali meluangkan masa bersama keluarga memang seronok, maklumlah masing2 sibuk bukan senang nak berkumpul begini....aku tengok Ma dan Ayah pun happy aje menengokkan gelagat anak menantu dan cucu-cucu.


Cuaca kali memang best..rasa tak mahu balik kat chalet dan nak lepak kat pantai sampai malam....tengok anak-anak yang kecik tu semua tak mahu berganjak..kejap main air kat swimming pool..kejap main air kat pantai..makan2 lepas tu main lagi...seronok betul diaorang....

Anak teruna dan anak dara jadi life guard..tengok2kan sikecik tu semua. Geng-geng mak bapak apalagi..makan...makan..makan..tak berhenti-henti.....sekali sekala apa salahnya...he..he..

                 

Kami lepak kat pantai sampai ke senja....sampai semua dah keletihan..tak habis kat situ..sambung berkelah kat chalet pulak..makan2 sampai tengah malam...


Esok hari, sebelum check out, breakfast dulu kat cafe.Layan anak-anak kat swimming pool sekejap.

 
                             Inilah chalet tempat kami menginap


                                          Big Family
Ma, Ayah, Aku, Husband, Kak Yah dan husband (Abe Wan), Ucu Noni dan husband (Malek), Kak Cik dan husband (Lokman).Geng anak teruna, Amir, Shakir, Aiman. Geng anak dara,Farhana, Fanisha, Ira,Imah, Adila,Adeena, Aishah.Geng si cilik, Khalilah, Adam, Adib, Muaz, Yiem. 
                                      

Sekejap rasanya masa berlalu..Insya-Allah, lain kali mungkin dapat berkumpul lagi semua ahli keluarga..masa mencemburui kita semua....Thanks to all the family members...simple but enjoyable....

Sampai jumpa lagi..wassalam    










0 comments:

 

neeza blog Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez