13 December 2012

Hadiah Besday untuk Hubby

Posted by Neeza Rvell at 5:09 AM 0 comments
Berakhir sudah sebuah penantian....besday hubby disambut dengan penuh kesyukuran...Shakir membawa pulang kejayaan Straight A's for UPSR, PSRA & UPKK....


                                            Shakir bersama dengan Pengetua Sekolah Agama



Shakir dengan Guru Kelas Sekolah kebangsaan



Meraikan kejayaan bersama rakan-rakan


Hubby lah orang yang paling gembira dengan kejayaan Shakir


Umi dan Abah sentiasa mendoakan kejayaan untuk Shakir dan Kakak baik di dunia dan akhirat....Ingatlah pesan umi anakku...hidup adalah perhitungan minit dan detik. Sabarlah menghadapi hari-hari yang sukar kerana semua kesukaran pasti ada akhirnya dan kesabaran itu hanya dimiliki oleh orang yang mempunyai kedudukan mulia.......


16 November 2012

Cuti sekolah sudah tiba....

Posted by Neeza Rvell at 7:49 AM 0 comments
Selamat Malam semua,

Tak sabar rasanya nak menunggu hari siang...esok kakak akan bertolak dari kelantan...walaupun cuti sekolah sudah 9 hari berlalu...neeza masih  belum masih berjumpa dengan anak perempuan kesayangan.... 

Dptlah ketiga2 anak neeza cuti bersama2 sempena cuti sekolah ni....
merekalah intan payungku...



Tambahan pulak esok birthday hubby.....dapatlah raikan bersama2 dengan anakanda tercinta.....

Tahun lepas kakak telah hadiahkan hadiah yang paling bermakna untuk abahnya  sempena hari jadi hubby ke 37.. Straight A's untuk UPSR,PSRA & UPKK....

Kali ini abah menunggu2 hadiah dari Shakir pulak....apapun keputusannya nanti pada hari Isnin minggu depan terjawablah segalanya...neeza dan hubby terima dengan redha...Shakir telah lakukan yang terbaik.....

Plan cuti sekolah? Belum tahu lagi...


Ini acara cuti tak rasmi tahun lepas....he..he..orait jugakan

ok...ngantuk dah..jumpa lagi ya...

06 November 2012

Kenangan Indah Bersama Teman

Posted by Neeza Rvell at 6:57 AM 1 comments
Assalammualaikum s.w.t,

Sudah beberapa hari langit mendung dari pagi ke petang...Neeza merasakan itulah putaran sebuah kehidupan...ada pasang dan surutnya....

Siapa sangka Neeza akhirnya kehilangan bos yg paling sporting...hu..hu..hu...teman bergossip, teman makan..dan sudah tentunya...teman sekerja yg paling mengerti dengan masalah2 kerja.........

Bos Neeza ni tak ke mana pun..UK jerrr...UK jerrr..jauh tu.....beribu batu jauhnya....


Zila namanya bos Neeza ni semanis tuannya..sempat jugaklah celebrate besday bos...semoga di murahkan rezeki dan panjang umur....



Neeza harap kenangan ini adalah yg terindah untuk bos  bawa bersama..hu..hu..masih wujudkah lagi Team SCAR... tanpa bos...semuanya masih menjadi tanda tanya...Neeza kena kuat...semangat..semangat...semangat...



Dont forget us......


                                                 sweet memory


                               Wajah-wajah yang pasti merindui bos....


Neeza mendoakan kesejahteraan bos bersama suami dan anak-anak tercinta..dan selamat menempuh kehidupan baru dirantau orang......

selamat malam .....malam ini Neeza lihat bintang2 bergemerlapan..sungguh indah sekali...


29 October 2012

Selamat Bertunang Adikku, Ucu

Posted by Neeza Rvell at 1:43 AM 0 comments
Assalammualaikum,

Neeza tengah siap2 nak balik KL...esok dah kerja....Balik raya 5 hari  tak cukup rasanya...mengenangkan hubby yg beraya kat KL sorang2 ..kenalah balik cepat-cepat, cian dia....

Lega coz semua perancangan berjalan dengan lancar...Raya Aidil Adha kedua....Adik neeza yg bongsu bertunang....My hubby tak balik coz kerja..terpaksalah Neeza balik dengan anak-anak je...

Tak pelah lagi pun dapt jumpa anak perempuan kesayangan yg belajar kat asrama....


Inilah ucu....selamat sudah...bertunang je..belum dpt lesen lagi ya....yiem paling sibuk...coz cousin2 yg sebaya dia semua tak dpt balik...dia terpaksa berkawan dengan geng2 org dewasa...kecohnya lebih2..


Bila tanya abah mana...work katanya...lupa terus abahnya..Hubby pulak yg rindu dendam dengan anak keciknya..jap-jap telefon....siap ckp cian abah raya sorang-sorang tak dpt mkn daging korban...alahai...

Tak pe...Neeza dah tapaukan tulang & daging lembu mentah bawak balik KL...memang sup tulang kegemaran dia....

Ok jumpa lagi...dah nak bertolak ke KL...harap2 tak jem....See U......


happy moments....

08 May 2012

SI KECIL YIEM KENA CHICKEN POX

Posted by Neeza Rvell at 9:16 PM 0 comments
Assalammualaikum.....


Sudah lama Neeza tak menulis..maklumlah sibuk dengan rutin2 harian yang tak pernah habis...Sekarang ni si bongsu Yiem dah masuk hari ke -7 kena chicken pox..hari pertama & kedua hubby jaga..hari ke tiga sampai hari ni ..giliran Neeza pulak.....cian Yiem...
from 1st day sampai hari ni..merengek2 serba tak kena...yang kelakar tu pulak..tiba2 dia jdi garang semacam....


Hari jadi Yiem dah dekat..beberapa hari lagi..agak2 sempat sembuh ke tak....nak meraikan hari lahirnya..bukan apa nanti dia bad mood...susah gak...


Pagi2 Neeza e-mail kat Boss untuk sambung cuti hari ni...harap2 depa fahamlah...inilah kalu kerja makan gaji....


Hari ibu dah dekat...Neeza rasa tersentuh...dalam hati..."Inilah pengorbanan aku untuk anak terutama bila mereka sakit, aku akan pastikan aku menjaga mereka sehingga sembuh"...Tidak mengharapkan balasan....


Neeza rakam video masa Yiem marah2 dan merengek2 supaya bila besar dia tengok macamana Umi (Panggilan Yiem untuk Neeza) sabar menjaga dia.......Hubby cakap dengan Yiem...Yiem sakit, Yiem tak boleh marah2 Umi dan pukul Umi...Umi jaga Yiem tau....Sekecil Yiem yang akan melangkah usia 3 tahun, 6 hari lagi mengangguk2 tanda faham.....


Ehh..ehh..Yiem dah meragam...jumpa lagi....  

 

neeza blog Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez