08 May 2012

SI KECIL YIEM KENA CHICKEN POX

Posted by Neeza Rvell at 9:16 PM 0 comments
Assalammualaikum.....


Sudah lama Neeza tak menulis..maklumlah sibuk dengan rutin2 harian yang tak pernah habis...Sekarang ni si bongsu Yiem dah masuk hari ke -7 kena chicken pox..hari pertama & kedua hubby jaga..hari ke tiga sampai hari ni ..giliran Neeza pulak.....cian Yiem...
from 1st day sampai hari ni..merengek2 serba tak kena...yang kelakar tu pulak..tiba2 dia jdi garang semacam....


Hari jadi Yiem dah dekat..beberapa hari lagi..agak2 sempat sembuh ke tak....nak meraikan hari lahirnya..bukan apa nanti dia bad mood...susah gak...


Pagi2 Neeza e-mail kat Boss untuk sambung cuti hari ni...harap2 depa fahamlah...inilah kalu kerja makan gaji....


Hari ibu dah dekat...Neeza rasa tersentuh...dalam hati..."Inilah pengorbanan aku untuk anak terutama bila mereka sakit, aku akan pastikan aku menjaga mereka sehingga sembuh"...Tidak mengharapkan balasan....


Neeza rakam video masa Yiem marah2 dan merengek2 supaya bila besar dia tengok macamana Umi (Panggilan Yiem untuk Neeza) sabar menjaga dia.......Hubby cakap dengan Yiem...Yiem sakit, Yiem tak boleh marah2 Umi dan pukul Umi...Umi jaga Yiem tau....Sekecil Yiem yang akan melangkah usia 3 tahun, 6 hari lagi mengangguk2 tanda faham.....


Ehh..ehh..Yiem dah meragam...jumpa lagi....  

 

neeza blog Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez